loading

 

  • Старт на поръчките - „OpelConnect“ на цена от 300 евро в Германия, серийно при вградените навигационни системи, както и за Opel Corsa-e и Grandland X Рlug-in Нybrid
  • Всички на борда - услуги eCall, повикване на пътна помощ и информация за техническо състояние на автомобила
  • Отличен комфорт - мобилно приложение „myOpel” с дистанционно управление на функциите, особено ефективно при модели с електрифицирано задвижване
  • Цифров пътеводител - LIVE Navigation, управление на маршрута и пътуването

 

Отлична свързаност – новите услуги “OpelConnect” вече са на разположение на клиентите на маркатаРюселсхайм.  Opel разширява обхвата на гамата от услуги “OpelConnect” с нови предложения и възможности. Още от лятото на 2019 година клиентите на нови автомобили от марката Opel могат да се насладят на допълнително спокойствие благодарение на услугите за повикване на спешна помощ и пътна помощ на борда. Сега те могат да се възползват и от удобството на множество други услуги в гамата на „OpelConnect“, като например актуални данни за техническото състояние на автомобила и друга информация, както и услугата LIVE Navigation (ако съответният автомобил е оборудван с навигационна система). Собствениците на новите електрически модели Opel Corsa-e и plug-in хибридната версия на Grandland X могат също да проверят степента на заряд на батерията чрез „OpelConnect” и смартфон приложението „myOpel”, както и да програмират дистанционно времето за зареждане на акумулаторните бетерии и включването и настройките на климатичната инсталация. По този начин електрифицираните модели на Opel могат да бъдат размразявани и затопляни предварително през зимата или охлаждани удобно в горещите летни месеци.

Влизате, избирате услуга и веднага се възползват от удобството на “OpelConnect

Достъпът до разширената гама от услуги на “OpelConnect” е изключително лесен. При закупуване на нов автомобил клиентите просто поръчват модула за свързване (connect box) срещу допълнително заплащане от едва 300 евро (на пазара в Германия). Възможно е също новият автомобил да бъде оборудван директно с някоя от инфоразвлекателните системи Navi 5.0 IntelliLink, Multimedia Navi или Multimedia Navi Pro, при които „OpelConnect“ е част от серийното оборудване. Модулът за свързване (connect box) и услугите на OpelConnect се предлагат за всички модели на Opel от Corsa до Crossland X и Grandland X, Combo Life и Combo Cargo до Zafira Life и Vivaro.

По желание на клиента, дилърите на Opel могат да извършат предварителната му регистрация с необходимите данни. След това новите собственици на модели от гамата на Opel могат да създадат свой акаунт в портала за клиенти „myOpel“ и да активират услугите в онлайн магазина „OpelConnect“. В него те веднага получават пълен преглед на всички предлагани безплатни и платени услуги. Много практична и удобна е необходимостта от една-единствена регистрация за достъп и използване на приложението „myOpel“, портала за клиенти „myOpel“ и онлайн магазина „OpelConnect“. И трите платформи споделят едни и същи данни за вход.

Стандартни услуги – безопасност, комфорт и интелигентност

Следните безплатни услуги са стандартна част от гамата на “OpelConnect”:

  • eCall1: в случай, че въздушните възглавници или устройствата за притягане на предпазните колани бъдат задействани при злополука, системата извършва автоматично спешно повикване до местния пункт за връзка при спешни случаи PSAP(Public Safety Answering Point). Ако не се получи отговор от водача или пътниците в автомобила, спешната служба (PSAP) изпраща подробни данни за произшествието до службите за спешна помощ - включително времето на настъпване на инцидента, точното местоположение на катастрофиралото превозно средство и посоката му на движение. Спешно повикване може да се задейства и ръчно чрез натискане и задържане на червения SOS бутон на тавана над огледалото за повече от две секунди.
  • Повикване при повреда на пътя: свързва се с услугата за мобилност и пътна помощ на Opel. Ако клиенттът желае, системата може да изпрати автоматично важна информация като данни за местоположението на автомобила, диагностични данни, точно време на възникване на повредата, данни за температурата на охладителната течност и моторното масло, както и за издадените предупреждения по отношение на сервизното обслужване.
  • Състояние на автомобила и информационни услуги: водачите могат да получат информация за техническото състояние на своя автомобил чрез приложението „myOpel”. В зависимост от модела, тези данни могат да включват изминат пробег, среден разход на гориво, интервали на сервизно обслужване и смяна на масло и други течности, както и напомняне, ако следващото планово посещение в сервиза наближава. Освен собственика, съответният дилър на Opel също бива информиран за сервизните интервали и издадените предупреждения и напомняния по отношение на техническото състояние и сервизното обслужване, така че посещението в сервиза да бъде насрочено бързо, лесно и удобно.
  • При електрифицираните модели в гамата на Opel, „OpelConnect” включва също e-remote control функции за дистанционно управление. Клиентите могат да използват своите смартфони за проверка на степента на заряд на акумулаторната батерия или да  програмират дистанционно работата на климатичната инсталация и времето за зареждане.
  • Водачите на автомобили с навигационна система, които искат да получат повече подробности за своя профил на шофиране от „OpelConnect“, могат да се консултират с функцията за управление на маршрутите и шофирането Trip & Drive Management. Тя предоставя информация за продължителността на пътуването, както и за изминатото разстояние и средната скорост на последното пътуване. Услугата за навигация през „последната миля” чрез Bluetooth предлага навигация от мястото за паркиране до крайната цел на пътуването (в зависимост от модела).
  • LIVE Navigation3  осигурява (в продължение на три години след активиране) онлайн информация за пътнотранспортната ситуация в реално време, с помощта на която водачът може бързо да открие евентуалните пречки по маршрута и избегне закъсненията. При наличие на задръствания или инциденти по пътя, системата предлага алтернативни маршрути и изчислява съответното време на пристигане. Налице е и актуална информация за отсечките с интензивен трафик, така че водачите да могат да изберат по-малко натоварен маршрут. Сред допълнителните услуги са информация за цените на горивата по маршрута, наличните места за паркиране и цената на паркирането, информация за времето и за интересните обекти като ресторанти и хотели (или за наличието на станции за зареждане при електрифицираните модели).

 

Допълнителни услуги “OpelConnect” - повече удобства за електрическата мобилност и предимства за големите автопаркове

Отлична свързаност – новите услуги “OpelConnect” вече са на разположение на клиентите на маркатаГамата на “OpelConnect” и “Free2Move” предлага допълнителни платени услуги по желание на клиента и в зависимост от възможностите в отделните държави. Те включват богата гама – от Charge my Car с планиране на маршрута на пътуванията и карта за зарядните станции за електромобили, до специални услуги за бизнес клиенти. “Charge My Car” осигурява удобен достъп до хиляди зарядни станции в цяла Европа чрез смартфон приложението „Free2Move“. За да улесни още повече клиентите в избора на най-подходящата станция за зареждане, „Free2Move“ прави предварителна селекция въз основа на разстоянието до зарядната станция, скоростта на зареждане и цените за зареждане на наличните общественодостъпни станции.

Бизнес клиентите и управителите на големи автопаркове могат да се възползват от специалните възможности и улеснения за обслужване на автопарка. В тази насока гамата включва различни пакети за платени услуги, които предоставят анализи на разхода на гориво и стила на шофиране или предават в реално време подадените в автомобила предупредителни сигнали и информация за предстоящи планови посещения на сервиза. Всичко това прави планирането по-лесно и повишава ефективността на работа на автопарка.

Скоро на пазара – комфортни функции чрез приложението “myOpel

През следващите месеци гамата от услуги на OpelConnectще бъде разширявана последователно и непрекъснато. Много от функциите в автомобила ще могат да се контролират дистанционно4 с помощта на смартфон приложението „myOpel”. Собствениците на модели на Opel например ще могат да заключват или отключват своя автомобил чрез приложението, а ако забравят къде са паркирали на голям паркинг, могат да включат клаксона и светлините чрез приложението „myOpel” и веднага да го открият.

Съвсем скоро на разположение ще бъде и още едно удобство - ако автомобилът е оборудван със система за достъп и стартиране без ключ Keyless OpenStart, включително с цифров ключ, автомобилът ще може да бъде споделян и с други членове на семейството например. Чрез своя смартфон собственикът може да разреши достъп до автомобила на до петима души5.

 


[1] Изисква наличие на безплатен договор и съгласие за разкриване на местоположението на автомобила към момента на поръчката. Зависи от наличието на услуги “OpelConnect” на съответния пазар.

[2] Предлага се в страните от ЕС и EFTA.

[3] LIVE navigation услугите се предлагат безплатно за период от 36 месеца след активирането им. След изтичане на този период, услугата Live navigation е платена.

[4] Очаква се функцията за дистанционно управление да бъде налице през 2020 година.

[5] Предлагането при Opel Corsa се очаква през 2020 година.

НАЧАЛО