loading
  • Наелектризиращо – великолепна динамика на пътя, дълъг автономен пробег, неограничена практичност
  • Без усилия – процесът на зареждане на батериите при електрическите модели на Opel е много лесен

 

 Opel вече е електрическа марка – удоволствие без емисии от Corsa-e до Zafira e LifeРюселсхайм.  Opel е електрическа марка и това личи ясно от богатата гама от електрически модели, които германският автомобилен производител вече е в състояние да предложи на пазара. Клиентите на Opel могат да се насладят на удоволствие от пътуването без емисии във всички класове – възможностите за избор се простират от електрическия бестселър в малкия клас Opel Corsa-e, през чисто новия SUV модел Opel Mokka-e до електрическите ванове Opel Vivaro-e и Opel Zafira-e Life. Разбира се, част от предложенията е и plug-in хибридният SUV модел Opel Grandland X. Мощното ускорение и автономният пробег, достигащ  337 километра (при Corsa-e) според изискванията на цикъла WLTP1, доставят истинско удоволствие зад волана и осигуряват на електрическите модели на марката Opel удобство и практичност при ежедневна употреба.

Наред с това, те предлагат разнообразни възможности за  възможности за зареждане като част от серийното оборудване. През следващата година Opel ще разшири своята продуктова гама и с “e”-версии на моделите Combo, Combo Life, Movano, както и на новата Astra, а в периода до 2024 година марката с прочутата мълния на емблемата ще може да предложи електрифицирани варианти на всички модели в своята гама.

Силно представяне – приятно шофиране без притеснения за пробега

Opel Grandland X Hybrid4 осигурява неподправено удоволствие от шофирането още с първото натискане на газта. Под неговите динамичните и елегантни форми се крие максимална мощност от 221 кВт (300 к.с.) и максимален въртящ момент от 520 Нм, разпределени интелигентно от системата за електрическо задвижване на всички колела (разход на гориво според WLTP1: 1,4-1,3 л/100 км, емисии на CO2: 32-29 г/км; комбиниран разход на гориво според NEDC2: 1,6-1,5 л/100 км, комбинирани емисии на CO2: 36-34 г/км). Тези възможности осигуряват на plug-in хибридния модел не само стабилно и безопасно движение при неблагоприятни условия, но и впечатляващо време за ускорение от място до 100 км/ч от едва 6,1 секунди.

Моделите на Opel с изцяло електрическо задвижване и акумулаторни батерии като носителят на титлата „Златен волан 2020“ Corsa-e например, осигуряват не по-малко удоволствие от шофирането. Неговият електродвигател развива максимална мощност от 100 кВт (136 к.с.) и е в състояние да достави максималния въртящ момент от 260 Нм още от първия си оборот. Corsa-e ускорява от нула до 50 км/ч за 2,8 секунди и достига 100 км/ч само след 8,1 секунди, а водачът може да избира между три режима на шофиране - Normal, Eco и Sport. Особено подходящ за хората с динамичен стил на шофиране е режимът Sport, при който реакциите на командите на водача посредством педала на газта и кормилното управление са значително по-директни. За разлика от него, при режима Eco настройките на модела са насочени предимно към постигане на оптимална енергийна ефективност. Със своята акумулаторна батерия с капацитет 50 кВтч Corsa-e може да измине до 337 километра (според изискванията на цикъла WLTP1) с едно зареждане.

Всички възможности са налице –максимално лесно зареждане

При необходимост от зареждане на акумулаторната батерия, собствениците на електрическите модели на Opel могат да разчитат на напълно свободен избор. Батерията на Corsa-e с капацитет 50 кВтч например може да бъде заредена до ниво  80% от капацитета само за 30 минути при използване на бързозарядна станция на прав ток (DC) и зарядна мощност 100 кВт. Тази възможност е част от серийното оборудване на Corsa-e, също както и част от стандартните технически характеристики на електрическите Mokka-e, Zafira-e Life и Vivaro-e.

Независимо дали става въпрос за стенен заряден модул (Wallbox), за обществена бързозарядна станция или за зареждане с кабел от стандартен домакински контакт в домашни условия, електрическите модели от Opel са подготвени и предлагат всички възможности за зареждане с еднофазен и трифазен променлив ток (AC) с мощност до 11 кВт. На пазара в Германия вграденото в автомобила зарядно устройство за трифазен ток с мощност 11 кВт е част от серийното оборудване на изцяло електрическите версии. Най-доброто решение за всички, които обичат пътуването без притеснения и ограничени, е универсалното зарядно устройство “Universal Charger”, което Opel предлага под формата на допълнително оборудване. Със своите три адаптера мобилното зарядно устройство може да бъде свързано към почти всеки източник на електрозахранване – от домакински контакт, през трифазен ток до обществени зарядни станции.

 


[1] Посочените данни относно разхода на гориво и емисиите на CO2 са отчетени в съответствие с изискванията и методологията на изпитателната процедура WLTP (европейски норми R (EC) No. 715/2007 и R (EU) No. 2017/1151).

[2] Посочените данни относно разхода на гориво и емисиите на CO2 са отчетени в съответствие с изискванията и методологията на изпитателната процедура WLTP, след което съответните стойности са преизчислени обратно към стандарта NEDC, за да дадат възможност за сравнение с други превозни средства съгласно изискванията на европейските норми R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1153 и R (EU) No. 2017/1151.

НАЧАЛО