loading

 

  • Международен успех: Четирима пилоти от различни националности на първите позиции
  • В духа на иновациите: Opel и ADAC постигат новаторски подвиг
  • Ден за тестове: Възможност за тест с рали Corsa-e в Ошерслебен
  • Втори дебютант: Opel Corsa Rally4 печели победи и места на подиума

 

Рюселсхайм. Още в първия сезон на ADAC Opel e-Rally Cup се утвърди като значимо състезание в моторните спортове и даде важен принос за бъдещето на ралито в Германия. Вълнението за марката е свързано с очакваната с нетърпение първа електрическа рали купа в световен мащаб. Емоциите са свързани както с автомобила участник Opel Corsa-e 100 kW/136 к.с., така и със силния избор от участници, млади таланти от шест нации и гарантираха вълнуващо рали състезание.

Седемте кръга – по три в рамките на германския рали шампионат и националните състезания R70, както и, като акцент, стартът от чешкия кръг на европейския рали шампионат в Злин – доказаха целостта на революционната концепция. „Ние показахме, че ралито за електрически автомобили е успешно“, заяви директорът на Opel Motorsport Йорг Шрот. „За да се справите с многобройните предизвикателства на такъв новаторски проект, имате нужда от иновативен дух, смелост и силна синергия. И ние получихме това благодарение на нашите партньори. Искам да подчертая ADAC, с които работим успешно от много години и които бяха убедени в проекта от самото начало. Също така наши партньори от самото начало са TotalEnergies и eLoaded. Без специалистите от eLoaded, които разработиха инфраструктурата за зареждане заедно с нас, професионалното внедряване на ADAC Opel e-Rally Cup не би било възможно.”

Един от пилотите направи силно впечатление: 26-годишният французин Лоран Пелие от отбора на Saintéloc Junior отпразнува шест победи този сезон и по този начин бе определен като първия в историята носител на купа в електрическо рали за. Пелие: „Беше страхотно чувство да спечеля първото състезание в Стемведе и също толкова страхотно чувство е сега да мога да се нарека първият шампион на ADAC Opel e-Rally Cup. Бях развълнуван да участвам в това напълно ново начинание и очакванията ми бяха надминати. Електрическото рали е не по-малко завладяващо от ралито с двигатели с вътрешно горене и беше вълнуващо да участвам.”

В битката за второто място в ADAC Opel e-Rally Cup надделя младият германец Макс Райтер. След победата си в ADAC 3-City Rally, 21-годишният пилот завърши трети във финала на рали AvD Saxony Rally, оставяйки своите съперници Тимо ван дер Марел (32, Холандия) и Лука Валдхер (27, Австрия) зад себе си в крайното класиране. Четиримата пилоти с различна националност спечелиха първите четири позиции в общото класиране.

ADAC Opel e-Rally Cup си спечели нови фенове и извън редовните поддръжници, каквито са изтъкнатите гост пилоти като звездата на WRC Йохан Росел и състезателите Тимо Шайдер и Ланс Дейвид Арнолд, които доказаха своите таланти в рали Corsa-e.

Силен дебют на Opel Corsa Rally4

Opel Corsa Rally4 остави впечатляваща следа през първата си година в състезанията. Автомобилът с мощност 153 kW/208 к.с. отбеляза множество победи в автомобилния клас и място на подиума както в Германия, така и в други европейски страни. В първото си международно състезание, чешкото рали Barum Zlín, пилотите на Opel Мариян Грибел и Тобиас Браун с Corsa Rally4 се спавяха отлично със силната международна конкуренция в своята категория, но не успяха да финишират поради дефект малко преди финала. „Така се случва по време на рали състезанията“, каза Грибел. „Беше много по-важно да докажем, че Corsa Rally4 е напълно конкурентоспособен автомобил дори в тази изключително силна конкурентна среда. И ние несъмнено го направихме.”

В събота, на 13 ноември, автомобилните феновете и бъдещи рали таланти на възраст между 16 и 24 години ще имат възможността да тестват безплатно Corsa-e Rally като част от „Денят на ADAC Opel e-Rally“ в Ошерслебен. Допълнителна информация за събитието може да видите на http://www.opel-motorsport.com/ .

Записванията са възможни до 5 ноември на http://www.opel-motorsport.com/experience-day.

НАЧАЛО