loading

 

  • Ярко като ден: Най-новата Intelli-Lux LED® Pixel Light със 168 LED елемента
  • Иновативно осветление за всички: Адаптивна технология Intelli-Lux LED® без отблясъци в Astra, Grandland, Insignia, Mokka и Corsa
  • Технология със стил: Intelli-Lux LED® интегрирани в предницата носеща лицето на марката - Opel Vizor
  • Висока безопасност плюс издръжливост: високоефективни LED системи

 

Рюселсхайм. Когато изместим стрелките на часовниците и се върнат към зимното часово време, вечер ще се стъмнява още по-рано. За шофьорите това означава повишено внимание, тъй като видимостта и условията на осветеност се влошават в късния следобед. Но това не е проблем за шофьорите на автомобили с марката Opel. Адаптивната технология Intelli-Lux LED® без отблясъци се използва във всички класове автомобили в моделите от германския автомобилен производител, от бестселъра за малки автомобили Opel Corsa до привличащия погледа Opel Mokka и флагмана Opel Insignia. Опционално оборудвани с последно поколение Intelli-Lux LED® Pixel Light са изцяло новият Opel Astra, който наскоро отбеляза своята световна премиера, и новия модел Opel Grandland.

Премиум светлина за компактния клас: Новата Astra с Intelli-Lux LED® Pixel Light

Opel има дълга традиция да осигурява най-добра видимост на водачите и по този начин най-високо ниво на безопасност за шофиране през нощта. Astra играе водеща роля като технологична платформа, правейки иновациите достъпни за широк кръг купувачи, предоставяйки ги и в последното поколение на модела. Истински акцент тук е светлинната технология. Още през 2015 г. предишното поколение („Европейски автомобил на годината 2016“) представи новаторската матрична светлина в компактния клас. Сега настъпи следващият етап на развитие. Intelli-Lux LED® Pixel Light, познат от Insignia и новия SUV Grandland, празнува своята премиера в новата Astra. С общо 168 LED елемента (84 на фар) моделът от компактния клас осигурява прецизен и точен светлинен поток по всяко време, без да заслепява другите участници в движението. Така новата Astra създава нови стандарти в класа. Ултра тънките фарове очертават насрещните превозни средства в светлинния конус с изключителна точност в рамките на милисекунди. Останалите зони остават напълно осветени с дълги светлини.

Технологията Intelli-Lux LED® превъзхожда ксеноновите или конвенционалните осветителни системи, защото е по-прецизна и по-мощна. Веднага след като автомобилът напусне градските райони, матричните фарове автоматично превключват на дълги светлини и непрекъснато регулират дължината и разпределението на светлинния конус. Останалите участници в движението не са заслепени, докато останалата част от пътя и околностите остават ярко осветени. Светодиодните сегменти се включват отново автоматично, щом системата не открие никакви светлини от други превозни средства.

Благодарение на Intelli-Lux LED®, шофьорите на Opel също могат да виждат предмети край пътя много по-рано. Това им дава повече време да реагират, например, когато животни неочаквано пресичат пътя.

Освен че повишават безопасността, системите Intelli-Lux LED® също изглеждат добре. В новите Opel Mokka, Astra и Grandland фаровете са неразделна част от лицето на автомобила, новият Opel Vizor.

Ярки като ден и високоефективни: LED осветителни системи на Opel

Opel предлага подобни ефективни и модерни LED системи и в други модели. Opel Mokka, например, се предлага като стандарт с пълна LED система, включваща фарове, дневни светлини, индикатори и задни светлини. В Opel Crossland като опция се предлагат адаптивни изцяло LED фарове със светлина за завой, асистент за дълги светлини и автоматичен контрол на обхвата.

Най-съвременните LED системи на Opel също са по-издръжливи и енергийно ефективни от конвенционалните фарове, като допълнително намаляват емисиите на CO2.

НАЧАЛО