loading
  • На гребена на вълната – системите Multimedia и Multimedia Navi Pro
  • Модерно инфоразвлечение от Opel – вградени навигационни системи с гама от онлайн услуги
  • Големи цветни сензорни екрани – с диагонал до осем инча
  • Винаги актуални – пътнотранспортна информация в реално време Live Traffic, актуални цени на горивата, редовно обновяване на навигационните карти и много други

Нови инфоразвлекателни системи от Opel – върхово ниво на свързаност във флагмана InsigniaРюселсхайм.  Opel направи следващата стъпка от пускането на пазара на най-съвременните инфоразвлекателни системи, отбелязвайки премиерата на версиите Multimedia и Multimedia Navi Pro в своя флагман Opel Insignia. Независимо дали клиентите ще насочат избора си към Insignia Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer или спортния GSi вариант, те винаги могат да разчитат на най-новите възможности и удобства за свързаност и развлечение, осигурени от новото поколение инфоразвлекателни системи в автомобилите на марката. Водачите на Insignia винаги са в крак с последните новини по избрания маршрут благодарение на информацията в реално време за пътнотранспортната обстановка, местонахождението на бензиностанциите и цените на горивата в тях, както и за наличните свободни места за паркиране и за пътните такси по трасето.

Новите системи Multimedia и Multimedia Navi Pro на Insignia предлагат не само най-съвременни решения по отношение на функционалността, но са и много по-интуитивни за използване. Собствениците на модела могат да се насладят на голям цветен сензорен екран с диагонал до осем инча. Освен това, водачите имат възможност да се възползват от предимствата на ясно подредената информация върху екрана с висока разделителна способност на блока контролни прибори на водача Driver Information Cluster. Като допълнително оборудване се предлага и head-up дисплей.

Върховата система Multimedia Navi Pro е представител на новото поколение вградени навигационни системи на Opel. Сред акцентите във функционално отношение са свързаните навигационни услуги, осигуряващи оптимално търсене на обекти от особен интерес POI (Points of interest) и крайни цели за пътуването, както и информацията в реално време за пътнотранспортната обстановка Live Traffic, цените на горивата, свободните места за паркиране в зависимост от крайната точка на маршрута и своевременната онлайн актуализация на навигационните карти. Допълнителните удобства, които предлага навигацията с 3D карти с възможност за плавна промяна на мащаба и преместване на изображението на екрана правят всяко пътуване по-спокойно и приятно.

В режим на онлайн свързаност (изисква свързан смартфон), функцията Live Traffic предоставя информация за пътнотранспортната обстановка в реално време. Ако не е свързана с глобалната мрежа, системата може да предостави на водача достъп до информацията, пренасяна чрез TPEG протоколите на цифровите радиостанции DAB / DAB+, а при липса на цифров сигнал, системата продължава да получава данни чрез аналоговото радиоразпръскване по канала TMC (Traffic Message Channel). Движението и пътните условия се актуализират постоянно и се интегрират във воденето по маршрута, което осигурява по-бързи, по-точни и навременни съобщения за водача, както и по-добро водене до избраната крайна цел на пътуването. В допълнение към това, функцията Live Traffic показва в кои участъци от маршрута има натоварен трафик и задръствания, както и каква е предполагамата причина за тяхното възникване. Навигационната система черпи и информация от предишни пътувания, за да изчисли по-точно времето за пристигане. Opel предоставя четири редовни актуализации на картовата информация годишно, като обновяването им се осъществява безжично ОТА (“over-the-air”).

Нови инфоразвлекателни системи от Opel – върхово ниво на свързаност във флагмана InsigniaНезависимо дали става дума за свързване чрез конвенционални технологии като Bluetooth или USB или за модерна интеграция на смартфон функциите чрез Apple CarPlay или Android Auto, новите инфоразвлекателни системи на Insignia разширяват предложенията на Opel за свързаност, информация и развлечения в автомобила. В допълнение към стандартния AM/FM радиприемник, клиентите могат да разчитат на високото качество на звука и по-богатия избор на радиостанции на цифровия радиоприемник DAB+, който се предлага  като опция. Системите могат да бъдат свързани с до два смартфона едновременно, като съвместимите модели смартфони могат да се зареждат безжично в гнездото на централната конзола. По желание се предлага и оззвучителна система Bose с осем високоговорителя и цифров звуков процесор DSP (Digital Sound Processor).

С цел да улесни работата със системата, новоразработеният интерфейс за управление на функциите HMI (Human Machine Interface) при Multimedia и Multimedia Navi Pro предлага интуитивна подредба с директен достъп до основните функционални области (например аудио, телефон, навигация) на началния екран. Оформлението с подобно на таблет управление с плъзгащи жестове е ергономично и лесно за употреба. Разбира се, водачът може да управлява инфоразвлекателната система и чрез бутоните на волана, а Multimedia Navi Pro дава и допълнителна възможност за управление чрез вградения гласов контрол.

За да се даде възможност на водача да постигне пълна хармония зад волана на Insignia, най-новото поколение на инфоразвлекателната система Multimedia Navi Pro предлага и възможност за индивидуализация чрез потребителски профили. До пет водача могат да оформят свои собствени профили, запаметявайки многобройни предпочитания - от настройките на климатичната инсталация до любимия честотен баланс на озвучителната система. Любимите дестинации, радиостанции и обекти от особенинтерес POI се съхраняват според индивидуалния профил, което дава възможност на водача да се концентрира изцяло върху пътуването. Бъдещоите фази на развитие на функцията за индивидуализация ще включват персонализирано търсене и водене по маршрута, основани на индивидуалния стил и навици на шофиране.

Моделната гама на флагмана Insignia е първата, в която се предлага следващото поколение инфоразвлекателни системи на Opel. С елегантния си дизайн,  функционалност на най-съвременно ниво, както и с възможността за интуитивно управление на функциите, системите Multimedia и Multimedia Navi Pro са предлагат изключително приятно изживяване на клиентите на марката. Гамата от най-съвременни инфоразвлекатлни системи в моделите на Opel ще се разширява и увеличава постепенно.

НАЧАЛО