loading
  • #OpelOpen: нова кампания с първия европейски децентрализиран спот от 14 пазара  
  • Всички заедно сега: дилърите и служителите в цяла Европа участват в създаването на 300 видеозаписа
  • Произведени “home office”: видео създадено за едва 72 часа при почти нулеви разходи
  • Сервизите остават отворени: клиентите могат да правят заявки по всяко време
  • Пролетни оферти: сервизирането продължава, доставката на резервни части е осигурена

#OpelOpen – дилърите и служителите на Opel показват своята ангажираност към клиентите Рюселсхайм.  #OpelOpen е мотото на новата кампания на Opel. Тя е израз на факта че базираният в Рюселхайм производител и неговите дилъри са на разположение на клиентите си. „Ние сме отворени“ е ключовото послание на новата кампания, имаща за цел да покаже че Opel поддържа сервизирането на автомобилите и осигурява на клиентите си мобилност по време на кризата с корона вируса. Неконвенционалният начин на изразяване и композицията на филма са адаптирани към актуалната ситуация: използвайки селфи видеозаписи от дилъри и служители в кол центрове от 14 пазара, компанията създава силно послание за това че подкрепя всеки и помага за преминаването заедно през сегашната криза.

“Отворени сме, защото хората разчитат на нас,” с тези думи започва новият спот, който може да бъде видян на платформите на Opel в социалните медии. Той потвърждава ангажираността на Opel, независимо от ограниченията предизвикани от пандемията и социалното дистанциране. Дилърите на Opel в цяла Европа показват че са отворени за своите клиенти и ще помогнат на обществото да остане мобилно.  Четиринайсет европейски пазара направиха излъчвания на 12 различни езика за да формулират ангажиращото обещание на Opel: „Ние сме отворени“.

Кампанията съответства на посланието на марката Opel „Бъдещето ти принадлежи“

Дори по време на криза, клиентите на Opel могат да бъдат информирани по телефон или чрез имейл с кратко съобщение от дилърите относно продажбите на нови и употребявани автомобили, както и за други услуги. Сервизните зони също са отворени. По телефон, имейл или с помощта на приложението myOpel клиентите могат да ангажират инспекции, бързо или основно сервизиране, ремонти и отстраняване на повреди. На някои пазари дилърите могат да бъдат посещавани. Дилърите следват стриктен протокол за да осигурят на клиентите безопасно пазаруване и сервизиране на техните автомобили. Доставките на оригинални части на Opel е осигурено, а локални кампании като “Opel Service 100 Prozent automotiviert” продължава по план.

Клиентите могат да закарат своите автомобили при дилърите за сезонна проверка след изпитанията на зимата. Някои дилъри извършват и по-малки дейности като замяна на чистачките, в рамките на бързите услуги “Drive-Thru”, в които водачите могат да останат в автомобилите си и да избегнат директен контакт с работниците в сервиза. Дилърите на Opel предлагат допълнителни атрактивни оферти за дейности като смяна на зимните с летни гуми. Заинтересованите клиенти могат да открият информация за специални оферти за нови автомобили, като специалните модели 2020, Opel Green Deal и Opel Flat, като се обадят директно на дилъра.

„Ние в Opel и нашата дилърска мрежа подкрепяме мобилността в пълно съответствие с всички хигиенни изисквания. Отворени сме за всички, които се нуждаят от мобилност”, отбелязва Ксавие Дюшмен, управляващ директор продажби, следпродажбено обслужване и маркетинг. „Изключително горд съм в ангажираността и отдадеността на мрежата на Opel в тези трудни времена.“

Спотът е създаден от VELOCITY McCANN, специализирана агенция за Opel от името на McCANN Worldgroup в Германия. Тя включва определен брой селфи видео записа, всички създадени от дилъри на Opel. Всеки от тях може да бъде открит на каналите на Opel в социалните медии:

Включва Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, YouTube. Като следваща стъпка се създават специфични за всяка страна видео клипове, които ще се предават по местните канали.

НАЧАЛО